Šišky - plnené

Kategória: 

Šišky - plnené


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • polohrubá múka - 400 g
  • hladká múka - 200 g
  • droždie - 1 kocka
  • soľ - 1 štipka
  • práškový cukor - 3 PL
  • vanilínový cukor - 2 balíčky
  • margarín - 100 g
  • rum - 3 PL
  • žĺtko - 6 ks
  • mlieko - 300 ml

Príprava

  1. Do misy dáme múku, soľ, rozdrobené droždie, ktoré posypeme práškovým cukrom, vanilínový cukor, rum a prilejeme teplé (nie vriace !) mlieko, v ktorom sme rozpustili margarín. Vymiešame hladké redšie cesto. (Nerobte tuhé cesto, lebo šišky budú tvrdé !) Vložíme do rýchlokysky a necháme dôkladne vykysnúť.
  2. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme opäť podkysnúť (prikrytý vlhkou utierkou).
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska. Na koliesko dáme ľubovoľnú náplň a priklopíme druhým kolieskom. Okraje zľahka pritlačíme.
  4. Opäť vykrojíme koliesko. Necháme podkysnúť a vypražíme v oleji.

  5.