Pirôžky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Cesto:
- polohrubá múka - 500 g
- hladká múka - 200 g
- mlieko - 500 ml
- droždie - 30 g
- kryštálový cukor - 8 PL
- soľ - 1 KL
- ocot - 1 PL
- rum - 1 PL
- slnečnicový olej - 50 ml
Potrebujeme:
- džem
- vanilínový cukor zmiešaný s práškovým cukrom
Príprava
- Z uvedených ingrediencií vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť (musí zdvojnásobiť svoj objem). Po vykysnutí ho opäť premiesime, prikryjeme utierkou a opäť necháme podkysnúť.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a pokrájame na štvorce. Naplníme džemom, zvinieme do valca a necháme podkysnúť.
- Vypražíme v horúcom oleji. Po vypražení položíme na kuchynskú papierovú utierku, aby stiekli z prebytočného tuku.
- Ešte teplé obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.