Šuľance - s makom

Kategória: 

Šuľance - s makom


Ingrediencie

Pre 4

Cesto:

  • zemiaky - 300 g
  • hrubá múka - 100 g
  • soľ

Potrebujeme:

  • mletý mak
  • kryštálový cukor

Príprava

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  2. Na pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.
  3. Varíme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.