Pizza
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 3
Cesto:
- hladká múka - 200 g
- polohrubá múka - 200 g
- žĺtko - 2 ks
- droždie - 30 g
- soľ - 1/2 ČL
- voda - 300 ml
- olivový olej - 2 PL
Omáčka:
- kečup
- oregano
- strúčik cesnaku - 4 ks
Na potretie:
- voda - 250 ml
- zvyšky cesnaku (čo ostanú v lise na cesnak)
Príprava
- Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky, soľ, olej a podľa potreby vodu. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
- V miske si vymiešame kečup, cesnak a oregano. Do pohára s vodou pridáme zvyšky cesnaku.
- Po vykysnutí cesto ešte premiesime, rozdelíme na tri časti a necháme podkysnúť cca 15 minút.
- Plech na pizzu vymastíme olejom a cesto naň roztlačíme až po okraj. Natrieme kečupovou omáčkou a obložíme podľa vlastnej chuti a fantázie. Okraje pizze potrieme cesnakovou vodou a pečieme cca 10 minút na maximálnej teplote.