Pizza

Kategória: 

Pizza


Ingrediencie

Pre 3

Cesto:

  • hladká múka - 200 g
  • polohrubá múka - 200 g
  • žĺtko - 2 ks
  • droždie - 30 g
  • soľ - 1/2 ČL
  • voda - 300 ml
  • olivový olej - 2 PL

Omáčka:

  • kečup
  • oregano
  • strúčik cesnaku - 4 ks

Na potretie:

  • voda - 250 ml
  • zvyšky cesnaku (čo ostanú v lise na cesnak)

Príprava

  1. Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky, soľ, olej a podľa potreby vodu. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
  2. V miske si vymiešame kečup, cesnak a oregano. Do pohára s vodou pridáme zvyšky cesnaku.
  3. Po vykysnutí cesto ešte premiesime, rozdelíme na tri časti a necháme podkysnúť cca 15 minút.
  4. Plech na pizzu vymastíme olejom a cesto naň roztlačíme až po okraj. Natrieme kečupovou omáčkou a obložíme podľa vlastnej chuti a fantázie. Okraje pizze potrieme cesnakovou vodou a pečieme cca 10 minút na maximálnej teplote.