Žabky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- polohrubá múka - 500 g
- mlieko - 300 ml
- margarín - 30 g
- droždie - 30 g
- kryštálový cukor - 20 g
- soľ
Plnka:
- maslo - 125 g
- tavený syr (Bambino) - 10 g
- strúčik cesnaku - 4 ks
- klobása
Na potretie a posypanie:
- vajce - 1 ks
- soľ
- sezamové semiačka
Príprava
- Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, cukor a štipku soli. Vypracujeme hladké, polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme kolieska (priemer 4,5 cm).
- Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte cca 10 minút podkysnúť.
- Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku: maslo vymiešame so syrmi a prelisovaným cesnakom.
- Žemličky do dvoch tretín narežeme, naplníme plnkou a vložíme do nich kolieska klobásy.