Rožky - pizzové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- hladká múka - 600 g
- mlieko - 300 ml
- droždie - 50 g
- kryštálový cukor - 1 ČL
- slnečnicový olej - 150 ml
- soľ - 1 ČL
- oregano - 1 ČL
Náplň:
- kečup
- strúčik cesnaku - 1 ks
- oregano
- šunka
- plátkový syr
Na potretie a posypanie:
- vajce - 1 ks
- soľ
- sezamové semiačka (nemusia byť)
Príprava
- Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vykysnúť (cca 15 minút). Vzniknutý kvások pridáme k múke spolu s olejom, soľou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho cca 20 minút kysnúť.
- Do kečupu pridáme prelisovaný cesnak a oregano.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Jednotlivé trojuholníky potrieme kečupom a poukladáme naň šunku a plátkový syr.
- Trojuholníky stočíme od širšieho okraja k užšiemu. Potrieme osoleným rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom (nemusí byť). Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 - 25 minút.