Medovníky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- hladká múka - 500 g
- práškový cukor - 200 g
- med - 200 g
- vajce - 2 ks
- sóda bikarbóna - 1 ČL
- medovníkové korenie - 1 1/2 PL
Príprava
- Múku zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a s koreninami. V zmesi urobíme jamku, prilejeme tekutý med a vajíčka. Vypracujeme cesto. Najskôr bude drobivé potom hladké. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme ho do nádoby z jenského skla. V chladničke ho necháme zrieť aspoň 2 dni.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Tieto potom ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 8 minút. Medovníky nesmú stmavnúť, inak budú tvrdé !!!
- Hotové medovníky ozdobíme čokoládovou polevou. Môžeme ich lepiť po dvoch ríbezľovým lekvárom a následne poliať čokoládovou polevou.