Rožteky - orechové

Kategória: 

Rožteky - orechové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • hladká múka - 280 g
  • margarín - 220 g
  • práškový cukor - 100 g
  • mleté vlašské orechy - 100 g
  • žĺtko - 2 ks
  • vanilínový cukor - 1 balíček

Na poliatie:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Všetky prísady dáme do misy a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín.
  2. Cestom plníme formičky na rožteky (nevymazané).
  3. Pečieme pri teplote 175 stupňov 12 - 15 minút.
  4. Konce rožtekov namáčame v čokoládovej poleve.

Tipy - Poznámky

Z tejto dávky vyjde cca 60 kusov.