Rožteky - vanilkové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- hladká múka - 380 g
- margarín - 200 g
- maslo - 80 g
- práškový cukor - 70 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
- mleté vlašské orechy - 90 g
Na obaľovanie:
- vanilínový cukor - 4 balíčky
- práškový cukor - 5 PL
Príprava
- Múku, margarín, maslo, orechy, cukor a vanilínový cukor vložíme do misky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odležať aspoň 1 hodinu.
- Z odležaného cesta vytvarujeme šúľky, ktoré vkladáme do plechu na rožteky. V prípade, že nemáte plech na rožteky, šúľky stočené do tvaru rožtekov ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 10 minút.
- Ešte horúce ich obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Tipy - Poznámky
Z uvedených surovín vyjde cca 150 ks (ak pečiete na plechu na rožteky).