Cvikla
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- cvikla
Korenie:
- celá rasca
- fenikel
- aníz
- klinčeky
- celé čierne korenie
Nálev:
- voda - 3 1/2 l
- ocot - 1 l
- kryštálový cukor - 500 g
- soľ - 100 g
- bobkový list - 4 ks
- celé nové korenie - 10 ks
- klinčeky - 4 ks
Príprava
- Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo) a pokrájame na kocky.Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov.
- Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
- Pripravíme si nálev: suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
- Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (ja sterilizujem 7 dl poháre nad parou 25 minút).