Cvikla

Kategória: 

Cvikla


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • cvikla

Korenie:

  • celá rasca
  • fenikel
  • aníz
  • klinčeky
  • celé čierne korenie

Nálev:

  • voda - 3 1/2 l
  • ocot - 1 l
  • kryštálový cukor - 500 g
  • soľ - 100 g
  • bobkový list - 4 ks
  • celé nové korenie - 10 ks
  • klinčeky - 4 ks

Príprava

  1. Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo) a pokrájame na kocky.Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov.
  2. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
  3. Pripravíme si nálev: suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
  4. Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (ja sterilizujem 7 dl poháre nad parou 25 minút).