Kompót - čerešňový

Kategória: 

Na zaváranie vyberajte zrelé, úplne vyfarbené a tuhé čerešne.


Kompót - čerešňový

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • čerešne

Nálev:

  • voda - 1 l
  • kryštálový cukor - 450 g

Príprava

  1. Čerešne pred spracovaním odkôstkujeme (Ak sa s tým nechcete zabávať, môžete ich zavariť aj s kôstkami. Ja väčšinou kompótové čerešne používam na koláče, takže si ich dopredu odkôstkujem, aby som sa s tým pri pečení nezdržiavala.) a zbavíme červíkov. A to tak, že ich ponoríme do teplej vody, v ktorej sme rozmiešali 20 g soli na 1 liter vody. Necháme odstáť cca 1 hodinu a následne dôkladne opláchneme, aby sme odstránili soľ.
  2. Čerešne nakladieme čo najtesnejšie do fliaš a zalejeme horúcim nálevom (vo vode rozpustíme cukor a chvíľu povaríme).
  3. Sterilizujeme nad parou 25 minút.