Hmota - mliečna (falošný marcipán)
Kategória:
Tento rozpis je na menšiu tortu. Hmota sa nedá úplne na hladko vyhladiť, no je oveľa chutnejšia ako kupované hotové cukrové hmoty.
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- práškový cukor - 250 g
- sušené polotučené mlieko - 125 g
- Cera
- med - 1 PL
- voda - 3 PL
Príprava
- Do misy preosejeme cukor a sušené mlieko, pridáme stužený pokrmový tuk vo veľkosti lieskového orecha, med a postupne po troške pridávame vodu.
- Vypracujeme hladkú hmotu.
- Hmotu môžeme prifarbiť potravinárskymi farbami. Dobre premiešame, aby bola hmota rovnomerne zafarbená.
- Pokiaľ chcete hmotu použiť na poťahovanie torty, vaľkajte ju medzi igelitmi (ja používam sáčky do smetného koša - po rozstrihnutí sú dostatočne veľké).