Krém - jahodový

Kategória: 

Krém - jahodový


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • jahody (čerstvé alebo mrazené) - 500 g
  • vanilkový puding - 1 balíček
  • práškový cukor - 180 g
  • maslo - 500 g

Príprava

  1. Jahody vložíme do hrnca. Pokiaľ použijeme mrazené, necháme rozmraziť. Rozmixujeme. 
  2. Pridáme vanilkový puding a dôkladne rozmiešame. Môžeme aj rozmixovať.
  3. Uvaríme hustejší krém, ktorý prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutý krém vyšľaháme s cukrom a zmäknutým maslom do hladkej peny.

    jahodovy krem01

Tipy - Poznámky

Týmto spôsobom môžeme pripraviť akýkoľvek ovocný krém. Pokiaľ použijeme maliny, tak po ich rozmixovaní hmotu ešte precedíme cez sitko, aby sme v kréme nemali jadierka.