Krém - kávový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- mletá káva - 1 PL
- voda - 100 ml
- mlieko - 400 ml
- kryštálový cukor - 150 g
- Zlatý klas - 2 balíčky
- maslo - 250 g
- kakao - 1 KL
Príprava
- Kávu zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Scedíme.
- Kávu, cukor a 300 ml mlieka dáme do hrnca, premiešame a privedieme k varu.
- Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas a kakao a vlejeme do vriacej kávovej zmesi. Uvaríme hustý krém.
- Hneď po uvarení ho prikryjeme potravinárskou fóliou (ktorú dáme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém vyšľaháme a po malých dávkach doň prišľaháme zmäknuté maslo. Dôkladne prešľaháme.
Tipy - Poznámky
Keďže v Čechách sa nedá kúpiť Zlatý klas, môžete ho nahradiť vanilkovým pudingom v prášku.