Guláš - segedínsky

Kategória: 

Guláš - segedínsky

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • bravčové stehno - 400 g
  • cibuľa - 1 ks
  • bravčová masť - 2 PL
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kyslá kapusta - 400 g
  • smotana na varenie - 500 ml
  • hladká múka - 5 PL

Príprava

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso nakrájame na kocky. Z kapusty vyberieme celé čierne korenie a bobkový list. (Komu to nevadí, tento krok vynechá). Do pohára dáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ, zalejeme vodou a rozmiešame.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Zalejeme zmesou korenia a dusíme do polomäkka.
  3. Pridáme kyslú kapustu a za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso mäkké.
  4. V smotane rozmixujeme hladkú múku a vlejeme k mäsu s kapustou. Dusíme cca 15 minút. Podávame s knedľou.