Španielske vtáčiky

Kategória: 

Španielske vtáčiky


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • bravčové karé - 500 g
  • horčica - 1 PL
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • slovenská točená saláma - 100 g
  • kyslá uhorka - 3 ks
  • vajce - 2 ks
  • cibuľa - 1 ks
  • olivový olej - 3 PL
  • zemiakový škrob (Solamyl)

Na vývar:

  • voda - 500 ml
  • hovädzí bujón - 1 kocka

Príprava

  1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na tvrdo uvarené vajíčka, párky a kyslé uhorky nakrájame na štvrťky.
  2. Rezne potrieme horčicou, položíme naň vajíčko, párok a kyslú uhorku. Stočíme do rolády a prichytíme špáradlami (príp. zviažeme).
  3. Takto pripravené mäso prudko opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme do misky.
  4. Vo výpeku (ak treba, dolejeme olej) speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. Medzitým si nadrobno pokrájame zvyšky vajíčka, párkov a uhorky.
  6. Mäso vložíme naspäť do hrnca k cibuli a podlejeme vývarom (vodu privedieme do varu a rozpustíme v nej bujón). Keď je mäso mäkké, opäť ho vyberieme do misky.
  7. Do šťavy vložíme nadrobno nakrájanú zvyšnú náplň a podusíme. (Môžeme rozmixovať.)
  8. Nakoniec omáčku zahustíme Solamylom a vložíme do nej mäsko. Prehrejeme a podávame s ryžou.