Španielske vtáčiky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- bravčové karé - 500 g
- horčica - 1 PL
- soľ
- mleté čierne korenie
- slovenská točená saláma - 100 g
- kyslá uhorka - 3 ks
- vajce - 2 ks
- cibuľa - 1 ks
- olivový olej - 3 PL
- zemiakový škrob (Solamyl)
Na vývar:
- voda - 500 ml
- hovädzí bujón - 1 kocka
Príprava
- Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na tvrdo uvarené vajíčka, párky a kyslé uhorky nakrájame na štvrťky.
- Rezne potrieme horčicou, položíme naň vajíčko, párok a kyslú uhorku. Stočíme do rolády a prichytíme špáradlami (príp. zviažeme).
- Takto pripravené mäso prudko opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme do misky.
- Vo výpeku (ak treba, dolejeme olej) speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Medzitým si nadrobno pokrájame zvyšky vajíčka, párkov a uhorky.
- Mäso vložíme naspäť do hrnca k cibuli a podlejeme vývarom (vodu privedieme do varu a rozpustíme v nej bujón). Keď je mäso mäkké, opäť ho vyberieme do misky.
- Do šťavy vložíme nadrobno nakrájanú zvyšnú náplň a podusíme. (Môžeme rozmixovať.)
- Nakoniec omáčku zahustíme Solamylom a vložíme do nej mäsko. Prehrejeme a podávame s ryžou.