Kuracie stehná - na kyslej kapuste

Kategória: 

Na tento recept môžete použiť aj iné mäso - morčacie, bravčové, králika. ;-)


Kuracie stehná - na kyslej kapuste


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie stehná - 4 ks
  • kyslá kapusta - 500 g
  • cibuľa - 1 ks
  • grilovacie korenie - 2 PL
  • olivový olej - 2 dl

Príprava

  1. Pekáč vymastíme olivovým olejom. Vložíme kyslú kapustu (nepremývame).
  2. Posypeme nadrobno nakrájanou stredne veľkou cibuľou.
  3. Na vrch položíme mäso. Kapustu podlejeme vodou.
  4. Mäso natrieme grilovacím korením rozmiešaným v olivovom oleji (len raz pred vložením do rúry !). Prikryjeme a pečieme na teplote 200 stupňov cca hodinu a pol (do mäkka). Pred dokončením mäso odokryjeme a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá.