Kuracie krídla - grilované

Kategória: 

Zvykneme kupovať celé kurčatá, ktoré si doma rozporcujeme, nasáčkujeme podľa druhu mäsa (psia, stehná, trupy a krídla) a šupneme do mrazničky. Takto si postupne zbierame krídielka a keď ich je dosť, urobíme práve tento recept.


Kuracie krídla - grilované


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • kuracie krídla - 20 ks
  • zemiaky - 1 kg
  • grilovacie korenie
  • olivový olej
  • voda

Príprava

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do pekáča, ktorý sme predtým potreli olejom.
  2. Na zemiaky poukladáme krídielka, ktoré posypeme grilovacím korením.
  3. Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. V polovici pečenia krídielka otočíme a posypeme grilovacím korením, aby boli upečené z oboch strán.