Kuracie prsia - na šampiňónoch

Kategória: 
Hydina

Kuracie prsia - na šampiňónoch


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie prsia - 400 g
  • šampiňóny čerstvé - 4 ks
  • slanina - 2 plátky
  • cibuľa - 1 ks
  • horčica - 1 ČL
  • mleté čierne korenie
  • rasca drvená
  • zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
  • voda - podľa potreby

Príprava

  1. Slaninu pokrájame na drobno a opražíme. Pridáme naklepané kuracie prsia a zo všetkých strán opečieme.
  2. Opečené mäsko vyberieme a vo výpeku speníme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme na plátky pokrájané stredne veľké  šampiňóny a pražíme, kým nepustia šťavu.
  3. Vložíme mäsko, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
  4. Nakoniec zahustíme solamylom. Podávame s tarhoňou.


Hore