Špagety - bolognese
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Na omáčku:
- bravčové mäso mleté - 500 g
- olivový olej
- cibuľa - 1 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- kečup - 300 ml
Potrebujeme:
- špagety
- parmezán
Príprava
- Malú cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji do červenohneda. Pridáme mäso, opečieme.
- Keď pustí šťavu pridáme korenie, papriku a soľ. Premiešame. Pridáme kečup a dusíme cca 20 - 30 minút.
- Špagety uvaríme obvyklým spôsobom, primiešame dusené mäso a posypeme strúhaným parmezánom.
Tipy - Poznámky
Táto zmes je dobrá aj do lasagní, ako aj na pizzu (vtedy doporučujem pridať aj pálivú papriku a kukuricu z konzervy).