Špagety - bolognese

Kategória: 

Špagety - bolognese


Ingrediencie

Pre 5

Na omáčku:

  • bravčové mäso mleté - 500 g
  • olivový olej
  • cibuľa - 1 ks
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • kečup - 300 ml

Potrebujeme:

  • špagety
  • parmezán

Príprava

  1. Malú cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji do červenohneda. Pridáme mäso, opečieme.
  2. Keď pustí šťavu pridáme korenie, papriku a soľ. Premiešame. Pridáme kečup a dusíme cca 20 - 30 minút.
  3. Špagety uvaríme obvyklým spôsobom, primiešame dusené mäso a posypeme strúhaným parmezánom.

Tipy - Poznámky

Táto zmes je dobrá aj do lasagní, ako aj na pizzu (vtedy doporučujem pridať aj pálivú papriku a kukuricu z konzervy).