Krémeš - z medových plátov

Kategória: 

Krémeš - z medových plátov


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • hotové medové pláty - 4 ks

Plnka:

  • mlieko - 1 l
  • Zlatý klas - 3 ks
  • práškový cukor - 130 g
  • vanilínový cukor - 1 ks
  • bielko - 6 ks

Šľahačka:

  • šľahačka v prášku Dr. Oetker - 2 ks
  • mlieko - 300 ml

Čokoládová poleva:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Dva pláty vložíme do hlbšieho plechu.
  2. Vo väčšej časti mlieka rozpustíme polovicu cukru a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding.
  3. Do ešte horúceho pudingu zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru. POZOR ! Hmota zväčší svoj objem ! Plnku navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnúť.
  4. Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá (Mlieko má byť studené !). Šľahačku natrieme na vychladnutý krém a zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
  5. Do misky vložíme čokoládu na varenie a Ceru a rozpustíme nad parou. Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť.

Tipy - Poznámky

Žĺtka môžete využiť tu: