Žemľovka - tvarohová

Kategória: 

Žemľovka - tvarohová

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 6

Potrebujeme:

  • rožok - 7 ks
  • mlieko - 600 ml
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • soľ - 1 štipka
  • vajce - 2 ks
  • termizovaný tvaroh - 500 g
  • škoricový cukor - 1 balíček
  • práškový cukor - 100 g
  • žĺtko - 2 ks
  • sušené hrozienka - 1 hrsť

Príprava

  1. Pekáč vymastíme maslom alebo margarínom. Rožky pokrájame na kolieska.
  2. V mlieku ponorným mixérom rozmiešame vanilínový cukor a vajíčka. Vzniknutou zmesou dôkladne polejeme rožky. Opatrne premiešame, aby mliekom nasiakli všetky rožky.
  3. Do misky dáme tvaroh, hrozienka, žĺtky, škoricový a práškový cukor. Dobre vymiešame.
  4. Na dno pekáča dáme polovicu rožkov. Na ne navrstvíme tvarohovú plnku a povrch uhladíme. Na tvarohovú plnku naukladáme zvyšok rožkov a vyplníme celý povrch.
  5. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme trochu vychladnúť, aby sa žemľovka dobre krájala.