Buchty - na pare

Kategória: 

Buchty - na pare

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • hrubá múka - 600 g
  • droždie - 20 g
  • práškový cukor - 20 g
  • vajce - 1 ks
  • soľ - 1 štipka
  • mlieko - 400 ml

Príprava

  1. Do pohára rozdrobíme droždie a zasypeme práškovým cukrom. Dobre rozmiešame, kým sa droždie nerozpustí.
  2. Do misky dáme múku, soľ a vajce. Prilejeme rozpustené droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť (malo by zdvojnásobiť svoj objem). Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme trošku podkysnúť.
  3. Vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 cm a vykrajujeme kolieska (ja na to používam formičku, ktorú mi manžel vyrobil z veľkej konzervy od nátierky - priemer 7 cm). !!! POZOR !!! Ak cesto vyvaľkáte na príliš tenko, buchty budú spľasnuté.
  4. Keď sme spotrebovali všetko cesto, necháme buchty ešte trošku podkysnúť.
  5. Buchty paríme asi 5 minút. Uparené buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme kakaom, ktoré sme rozmiešali s cukrom (alebo makom, orechami...)

Tipy - Poznámky

Uparené buchty môžete poliať maslovou alebo maslovo-karamelovou polevou.

Z jednej dávky vyjde cca 20 ks buchiet.



Joomla templates by a4joomla