Šišky - plnené
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- polohrubá múka - 400 g
- hladká múka - 200 g
- droždie - 1 kocka
- soľ - 1 štipka
- práškový cukor - 3 PL
- vanilínový cukor - 2 balíčky
- margarín - 100 g
- rum - 3 PL
- žĺtko - 6 ks
- mlieko - 300 ml
Príprava
- Do misy dáme múku, soľ, rozdrobené droždie, ktoré posypeme práškovým cukrom, vanilínový cukor, rum a prilejeme teplé (nie vriace !) mlieko, v ktorom sme rozpustili margarín. Vymiešame hladké redšie cesto. (Nerobte tuhé cesto, lebo šišky budú tvrdé !) Vložíme do rýchlokysky a necháme dôkladne vykysnúť.
- Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme opäť podkysnúť (prikrytý vlhkou utierkou).
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska. Na koliesko dáme ľubovoľnú náplň a priklopíme druhým kolieskom. Okraje zľahka pritlačíme.
- Opäť vykrojíme koliesko. Necháme podkysnúť a vypražíme v oleji.
Tipy - Poznámky
Bielka môžete využiť tu: