Gule - slivkové s makom

Kategória: 

Gule - slivkové s makom


Ingrediencie

Pre 5

Cesto:

  • zemiaky - 900 g
  • hrubá múka - 300 g
  • soľ

Potrebujeme:

  • slivky (čerstvé alebo kompótové)
  • mletý mak
  • kryštálový cukor

Príprava

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku.
  2. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  3. Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. Na koliesko cesta položíme slivku, prikryjeme druhým kolieskom a vytvarujeme guľky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody.
  4. Keď guľky vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme mletým makom rozmiešaným s cukrom.