Perky - lekvárové s makom
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Cesto:
- zemiaky - 900 g
- hrubá múka - 300 g
- soľ
Potrebujeme:
- slivkový lekvár
- mletý mak
- kryštálový cukor
Príprava
- Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
- Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom a preložíme na polovicu. Okraje popritláčame vidličkou, aby sa pri varení neotvorili.
- Perky vkladáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.