Perky - lekvárové s makom

Kategória: 

Perky - lekvárové s makom


Ingrediencie

Pre 5

Cesto:

  • zemiaky - 900 g
  • hrubá múka - 300 g
  • soľ

Potrebujeme:

  • slivkový lekvár
  • mletý mak
  • kryštálový cukor

Príprava

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  2. Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom a preložíme na polovicu. Okraje popritláčame vidličkou, aby sa pri varení neotvorili.
  3. Perky vkladáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.