Šuľance - s makom
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Cesto:
- zemiaky - 300 g
- hrubá múka - 100 g
- soľ
Potrebujeme:
- mletý mak
- kryštálový cukor
Príprava
- Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
- Na pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.
- Varíme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.