Palacinky - kysnuté

Kategória: 

Palacinky - kysnuté


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • hrubá múka - 400 g
  • soľ - 1 štipka
  • droždie - 20 g
  • práškový cukor - 1 PL
  • slnečnicový olej - 1 PL
  • mlieko - 1 l
  • vajce - 2 ks

Príprava

  1. Do pohára rozdrobíme droždie a pridáme toľko vlažnej vody, aby bolo zaliate. Necháme chvíľu postáť, dobre rozmiešame a pridáme toľko múky (z odváženej), aby vzniklo polotekuté cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvásku má byť dvakrát toľko, ako pre kysnutím.
  2. Do hrnca dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, olej, žĺtky, teplé mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta pečieme na dobre zohriatej panvici palacinky.

Tipy - Poznámky

Tieto palacinky sú výborné s pudingovou kakaovo-orechovou plnkou alebo s makom zmiešaným s práškovým cukrom.