Rožky - pizzové

Kategória: 
Slané pečivo, pizza

Rožky - pizzové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • hladká múka - 600 g
  • mlieko - 300 ml
  • droždie - 50 g
  • kryštálový cukor - 1 ČL
  • slnečnicový olej - 150 ml
  • soľ - 1 ČL
  • oregano - 1 ČL

Náplň:

  • kečup
  • strúčik cesnaku - 1 ks
  • oregano
  • šunka
  • plátkový syr

Na potretie a posypanie:

  • vajce - 1 ks
  • soľ
  • sezamové semiačka (nemusia byť)

Príprava

  1. Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vykysnúť (cca 15 minút). Vzniknutý kvások pridáme k múke spolu s olejom, soľou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho cca 20 minút kysnúť.
  2. Do kečupu pridáme prelisovaný cesnak a oregano.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Jednotlivé trojuholníky potrieme kečupom a poukladáme naň šunku a plátkový syr.
  4. Trojuholníky stočíme od širšieho okraja k užšiemu. Potrieme osoleným rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom (nemusí byť). Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 - 25 minút.


Hore