Tyčinky - bryndzové

Kategória: 

Tyčinky - bryndzové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • mlieko - 100 ml
  • droždie - 20 g
  • práškový cukor - 1 ČL
  • polohrubá múka - 300 g
  • soľ - 1 ČL
  • bryndza - 125 g
  • margarín - 125 g
  • žĺtko - 1 ks

Na potretie:

  • vajce - 1 ks
  • soľ
  • mlieko - 1 PL

Na posypanie:

  • celá rasca
  • mak
  • sezamové semiačka

Príprava

  1. Do misy vložíme múku, soľ, bryndzu, margarín a žĺtok.
  2. Rozdrobené droždie posypeme práškovým cukrom a zalejeme teplým mliekom. Rozmiešame a pridáme k surovinám v mise. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť 2 - 3 hodiny.
  3. Cesto rozvaľkáme na 2 mm a vykrojíme tyčinky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom, do ktorého sme pridali mlieko. Posypeme rascou, sezamom alebo makom.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8 minút.