Tyčinky - bryndzové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- mlieko - 100 ml
- droždie - 20 g
- práškový cukor - 1 ČL
- polohrubá múka - 300 g
- soľ - 1 ČL
- bryndza - 125 g
- margarín - 125 g
- žĺtko - 1 ks
Na potretie:
- vajce - 1 ks
- soľ
- mlieko - 1 PL
Na posypanie:
- celá rasca
- mak
- sezamové semiačka
Príprava
- Do misy vložíme múku, soľ, bryndzu, margarín a žĺtok.
- Rozdrobené droždie posypeme práškovým cukrom a zalejeme teplým mliekom. Rozmiešame a pridáme k surovinám v mise. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť 2 - 3 hodiny.
- Cesto rozvaľkáme na 2 mm a vykrojíme tyčinky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom, do ktorého sme pridali mlieko. Posypeme rascou, sezamom alebo makom.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8 minút.