Hmota - mliečna (falošný marcipán)

Kategória: 

Tento rozpis je na menšiu tortu. Hmota sa nedá úplne na hladko vyhladiť, no je oveľa chutnejšia ako kupované hotové cukrové hmoty.


Hmota - mliečna (falošný marcipán)


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • práškový cukor - 250 g
  • sušené polotučené mlieko - 125 g
  • Cera
  • med - 1 PL
  • voda - 3 PL

Príprava

  1. Do misy preosejeme cukor a sušené mlieko, pridáme stužený pokrmový tuk vo veľkosti lieskového orecha, med a postupne po troške pridávame vodu.
  2. Vypracujeme hladkú hmotu. 
  3. Hmotu môžeme prifarbiť potravinárskymi farbami. Dobre premiešame, aby bola hmota rovnomerne zafarbená. 
  4. Pokiaľ chcete hmotu použiť na poťahovanie torty, vaľkajte ju medzi igelitmi (ja používam sáčky do smetného koša - po rozstrihnutí sú dostatočne veľké).

    mliecna hmota01