Plát - dobošový

Kategória: 
Torty - korpusy

Z uvedeného množstva ingrediencií upečiete 1 plát.


Plát - dobošový


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • vajce - 3 ks
  • kryštálový cukor - 3 PL
  • hladká múka - 3 PL
  • soľ - štipka

Príprava

  1. Vajcia s cukrom a soľou šľaháme 4 minúty.
  2. Metličkou vmiešame múku.
  3. Cesto rozotrieme na plech (28x39 cm) vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov doružova (cca 5 minút).

    dobosovy plat01


Tipy - Poznámky

Vhodný krém: čokoládový šľahaný nad parou (na obdĺžnikovú tortu 28x39 cm je potrebná dvojnásobná dávka krému).

Typ torty Rozmer

Výška torty po naplnení

Počet plátov
obdĺžnik 28 x 39 cm cca 5 cm (upresním) 10

Hore