Korpus - mramorový

Kategória: 
Torty - korpusy

Rozpočet surovín na 1 vajce: 62,5 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 vajce, 37,5 ml oleja, 25 ml vlažnej vody, 1 ČL prášku do pečiva


Korpus - mramorový


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • polohrubá múka - 312 1/2 g
  • práškový cukor - 300 g
  • vajce - 5 ks
  • slnečnicový olej - 187 1/2 ml
  • voda - 125 ml
  • prášok do pečiva - 1 balíček

Príprava

  1. Bielky s polovičným množstvom cukru vyšľaháme do tuha. 
  2. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
  3. Metličkou vmiešame bielkový sneh.
  4. Odložíme si tretinu cesta, do ktorej vmiešame kakao. 
  5. Do stredu formy vystlanej papierom na pečenie dáme 1 PL kakaového cesta. Naň dáme 2 PL bieleho cesta. Uvedený postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto. Povrch zarovnáme a pečieme pri teplote 175 stupňov.
  6. Či je korpus upečený zistíme tak, že do stredu zapichneme špajdľu. Pokiaľ po vytiahnutí ostane čistá, korpus je upečený.

    mramorovy korpus01

Tipy - Poznámky

Typ torty Rozmer Výška korpusu Počet vajec
obdĺžnik 20 x 30 cm 6 cm 10

Hore