Korpus - sacherový

Kategória: 
Torty - korpusy

Korpus - sacherový


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • kryštálový cukor - 180 g
  • hladká múka - 70 g
  • hrubá múka - 40 g
  • vajce - 7 ks
  • slnečnicový olej - 80 ml
  • kakao - 50 g

Príprava

  1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Za stáleho pomalého miešania pridáme postupne všetky žĺtky a olej.
  3. Metličkou ručne vmiešame múku s kakaom.
  4. Cesto vlejeme do pripravenej formy (Na spodok formy dáme papier na pečenie. Okraje formy nemastíme a nevysýpame múkou. Inak by sa pri pečení korpus zdeformoval.) a pečieme pri teplote 175 stupňov. Či je korpus upečený zistíme tak, že doň zapichneme špajdľu. Ak sa cesto na špajdľu nelepí, korpus je upečený.

    korpus a la sacher01

Hore