Krém - základný maslový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- mlieko - 500 ml
- vanilínový cukor - 1 balíček
- kryštálový cukor - 250 g
- Zlatý klas - 2 balíčky
- maslo - 250 g
- polohrubá múka - 2 PL
Príprava
- Mlieko, cukor a vanilínový cukor dáme variť.
- Časť mlieka si necháme na rozmiešanie Zlatého klasu a polohrubej múky.
- Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.
- Do ešte horúceho krému pridáme asi tretinu masla a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding.
Tipy - Poznámky
Keďže v Čechách sa nedá kúpiť Zlatý klas, môžete ho nahradiť vanilkovým pudingom v prášku.
Aby vám v pudingovom kréme neostali hrudky, prikryte ešte horúci puding potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.