Krém - čokoládový šľahaný nad parou

Kategória: 
Torty - krémy

Krém - čokoládový šľahaný nad parou


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • vajce - 5 ks
  • kryštálový cukor - 200 g
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • čokoláda na varenie - 125 g
  • kakao - 1 1/2 PL
  • maslo - 500 g

Príprava

  1. Čokoládu rozpustíme nad parou. 
  2. Pridáme kakao, vajcia, cukor a vanilínový cukor. Šľaháme nad parou cca 30 minút (nemusíme vkuse). 
  3. Vyšľahaná hmota má konzistenciu redšieho pudingu.
  4. Vyšľahaný krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 
  5. Maslo vyšľaháme do peny a po malých dávkach pridávame vychladnutý krém. 

    cokoladovy krem nad parou01

Hore