Krém - kávový

Kategória: 
Torty - krémy

Krém - kávový


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • mletá káva - 1 PL
  • voda - 100 ml
  • mlieko - 400 ml
  • kryštálový cukor - 150 g
  • Zlatý klas - 2 balíčky
  • maslo - 250 g
  • kakao - 1 KL

Príprava

  1. Kávu zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Scedíme.
  2. Kávu, cukor a 300 ml mlieka dáme do hrnca, premiešame a privedieme k varu.
  3. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas a kakao a vlejeme do vriacej kávovej zmesi. Uvaríme hustý krém.
  4. Hneď po uvarení ho prikryjeme potravinárskou fóliou (ktorú dáme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutý krém vyšľaháme a po malých dávkach doň prišľaháme zmäknuté maslo. Dôkladne prešľaháme.

    kavovy krem01

Tipy - Poznámky

Keďže v Čechách sa nedá kúpiť Zlatý klas, môžete ho nahradiť vanilkovým pudingom v prášku.


Hore