Krém - kávový
Kategória:
Torty - krémy
Pridať/Odobrať z lístka
Nákupný zoznam
Ingrediencie
Pre
1
Potrebujeme:
mletá káva
-
1
PL
voda
-
100
ml
mlieko
-
400
ml
kryštálový cukor
-
150
g
Zlatý klas
-
2
balíčky
maslo
-
250
g
kakao
-
1
KL
Príprava
Kávu zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Scedíme.
Kávu, cukor a 300 ml mlieka dáme do hrnca, premiešame a privedieme k varu.
Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas a kakao a vlejeme do vriacej kávovej zmesi. Uvaríme hustý krém.
Hneď po uvarení ho prikryjeme potravinárskou fóliou (ktorú dáme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
Vychladnutý krém vyšľaháme a po malých dávkach doň prišľaháme zmäknuté maslo. Dôkladne prešľaháme.
Tipy - Poznámky
Keďže v Čechách sa nedá kúpiť Zlatý klas, môžete ho nahradiť vanilkovým pudingom v prášku.
Hore
×
Prosím prihláste sa. Táto funkcia je prístupná len pre prihlásených používateľov.