Medvedie labky

Kategória: 
Vianočné pečenie

Medvedie labky


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • hladká múka - 210 g
  • margarín - 210 g
  • mleté vlašské orechy - 100 g
  • práškový cukor - 150 g
  • kakao - 30 g
  • potlčené klinčeky - 4 ks
  • mletá škorica - 1 štipka
  • žĺtko - 2 ks

Príprava

  1. Do preosiatej múky a cukru posekáme Heru, pridáme zomleté orechy, kakao, klinčeky, škoricu a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť.
  2. Stuhnutým cestom plníme formičky na medvedie labky (formičky nemusíme vymazať ani vysypať múkou). Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
  3. Ešte horúce obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.

Tipy - Poznámky

Z tejto dávky vyjde cca 95 kusov.


Hore