Fašírky - kelové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na kelovú zmes:

400 g kel
4 ks strúčik cesnaku
50 g cibuľa
3 ks rožok
2 ks vajce
olivový olej
strúhanka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ

Na vyprážanie:

slnečnicový olej

Postup:

  1. Kel pokrájame na drobné kocky a uvaríme ho v osolenej vode. Očistíme cesnak. Rožky pokrájame a zalejeme vlažnou vodou. Necháme zmäknúť. Keď sú mäkké, vyžmýkame ich.Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
  2. Do uvareného a scedeného kelu pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, vyžmýkané rožky, opečenú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a spracujeme kompaktnú hmotu. Ak je masa príliš riedka, zahustíme ju strúhankou.
  3. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ak sa vám masa lepí na ruky, oplachujte si ich studenou vodou. Napokon fašírky vypražíme obvyklým spôsobom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉