Fašírky - kelové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Na kelovú zmes:
400 g kel |
4 ks strúčik cesnaku |
50 g cibuľa |
3 ks rožok |
2 ks vajce |
olivový olej |
strúhanka |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
soľ |
Na vyprážanie:
slnečnicový olej |
Postup:
- Kel pokrájame na drobné kocky a uvaríme ho v osolenej vode. Očistíme cesnak. Rožky pokrájame a zalejeme vlažnou vodou. Necháme zmäknúť. Keď sú mäkké, vyžmýkame ich.Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
- Do uvareného a scedeného kelu pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, vyžmýkané rožky, opečenú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a spracujeme kompaktnú hmotu. Ak je masa príliš riedka, zahustíme ju strúhankou.
- Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ak sa vám masa lepí na ruky, oplachujte si ich studenou vodou. Napokon fašírky vypražíme obvyklým spôsobom.