Prívarok - kelový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

600 g kel
100 g zemiaky
50 g cibuľa
olivový olej
2 PL hladká múka
4 ks strúčik cesnaku
soľ
rasca
majoránka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika

Postup:

  1. Kel pokrájame na hrubšie rezance, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme takmer do mäkka. Zemiaky pokrájame na kocky, cesnak očistíme.
  2. Do takmer uvareného kelu pridáme zemiaky, rascu, mleté čierne korenie, soľ a všetko spolu uvaríme do mäkka.
  3. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, chvíľu opražíme a zalejeme studenou vodou. Rýchlo túto zmes rozmiešame, pridáme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku.
  4. Takto pripravenú zápražku zamiešame do uvareného kelu a povaríme. Ochutíme majoránkou, premiešame a odstavíme. Už nevaríme, lebo by nám majoránka zhorkla.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉