Tofu - na čínsky spôsob
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
400 g tofu neochutené |
100 g cibuľa |
3 ks strúčik cesnaku |
4 PL sójová omáčka |
0.5 KL mleté čierne korenie |
1 KL mletá rasca |
1 KL mletá červená paprika |
1 PL kryštálový cukor |
0.5 KL karí korenie |
2 PL olivový olej |
1 ks paradajka |
1 ks paprika |
1 PL kečup |
soľ |
Postup:
- Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú rascu a olej. Dôkladne (ale opatrne) premiešame a necháme 20 minút odstáť v chladničke.
- Na panvici zohrejeme olej a kocky tofu na ňom pražíme asi 7 - 10 minút (na panvicu dajte všetko aj šťavu a pražiť môžete aj kratšie, ak sa vám nechce čakať).
- Opražené tofu vyberieme na tanier a vo výpeku (ak treba, pridajte ešte olej) speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak a cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme tofu a papriku s paradajkou pokrájané nadrobno (príp. lečo). Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút.
- Podávame s ryžou.