Tofu - na čínsky spôsob
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

400 g tofu neochutené
100 g cibuľa
3 ks strúčik cesnaku
4 PL sójová omáčka
0.5 KL mleté čierne korenie
1 KL mletá rasca
1 KL mletá červená paprika
1 PL kryštálový cukor
0.5 KL karí korenie
2 PL olivový olej
1 ks paradajka
1 ks paprika
1 PL kečup
soľ

Postup:

  1. Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú rascu a olej. Dôkladne (ale opatrne) premiešame a necháme 20 minút odstáť v chladničke.
  2. Na panvici zohrejeme olej a kocky tofu na ňom pražíme asi 7 - 10 minút (na panvicu dajte všetko aj šťavu a pražiť môžete aj kratšie, ak sa vám nechce čakať).
  3. Opražené tofu vyberieme na tanier a vo výpeku (ak treba, pridajte ešte olej) speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak a cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme tofu a papriku s paradajkou pokrájané nadrobno (príp. lečo). Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút.
  4. Podávame s ryžou.
  5.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉