Špagety - špenátovo-syrové
Toto jedlo je doslova rýchlovečka. Najväčší čas zaberie zovretie vody na špagety. Kým sa špagety uvaria, máte hotovú omáčku. A rovnako rýchlo ho aj zjete, lebo špenátovo-syrová omáčka je jednoducho úžasná !
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
1
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
olivový olej |
100 g špagety |
soľ |
2 strúčiky cesnak |
2 ks špenát mrazený porciovaný |
2 trojuholníky tavený syr (Karička) |
50 ml smotana na šľahanie 33 % |
mleté čierne korenie |
1 ČL parmezán strúhaný |
Na posypanie:
parmezán strúhaný |
Postup:
- Špagety dáme variť do vriacej vody, do ktorej sme pridali soľ a olivový olej.
- Na oleji krátko speníme prelisovaný cesnak (naozaj len krátko, lebo sa pripáli a potom zhorkne).
- Pridáme špenát, tavený syr a podlejeme smotanou. Necháme všetko rozpustiť.
- Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a strúhaným parmezánom.
- Krátko povaríme (cca 2-3 minúty - omáčka po odstavení ešte zhustne).
- Pridáme uvarené špagety a dôkladne premiešame. Podávame posypané strúhaným parmezánom.
Poznámky k receptu:
Špenátovo-syrová omáčka je výborná aj na cestovinách penne.