Zvýraznený článok
Špagety - špenátovo-syrové

Toto jedlo je doslova rýchlovečka. Najväčší čas zaberie zovretie vody na špagety. Kým sa špagety uvaria, máte hotovú omáčku. A rovnako rýchlo ho aj zjete, lebo špenátovo-syrová omáčka je jednoducho úžasná !

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 1 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

olivový olej
100 g špagety
soľ
2 strúčiky cesnak
2 ks špenát mrazený porciovaný
2 trojuholníky tavený syr (Karička)
50 ml smotana na šľahanie 33 %
mleté čierne korenie
1 ČL parmezán strúhaný

Na posypanie:

parmezán strúhaný

Postup:

  1. Špagety dáme variť do vriacej vody, do ktorej sme pridali soľ a olivový olej.
  2. Na oleji krátko speníme prelisovaný cesnak (naozaj len krátko, lebo sa pripáli a potom zhorkne).
  3. Pridáme špenát, tavený syr a podlejeme smotanou. Necháme všetko rozpustiť.
  4. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a strúhaným parmezánom.
  5. Krátko povaríme (cca 2-3 minúty - omáčka po odstavení ešte zhustne).
  6. Pridáme uvarené špagety a dôkladne premiešame. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

Poznámky k receptu:

Špenátovo-syrová omáčka je výborná aj na cestovinách penne.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉