Švej - Žuža
Nie je to originál čínske jedlo, ktoré sa pripravuje varením alebo dusením. Toľko k názvu. Nám sa ale názov Švej-Žuža spája práve s týmito výbornými opekanými kúskami bravčového mäska. Skúste ho urobiť aj z kuracích pŕs - j
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bravčové mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
kus/kusy/kusov
Potrebujeme:
600 g bravčové karé |
2 ks vajce |
2 PL kukuričný škrob (maizena,Gustin) |
2 PL olivový olej |
1 KL MAGGI tekuté korenie |
mleté čierne korenie |
karí korenie |
soľ |
mletá červená paprika |
olivový olej na vyprážanie |
Postup:
- Mäso pokrájame na rezance. K mäsu pridáme ostatné suroviny. Všetko dobre premiešame. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 24 hodín v chladničke odstáť.
- Mäso po odležaní vypražíme na oleji (na panvici) a podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.