Švej - Žuža

Nie je to originál čínske jedlo, ktoré sa pripravuje varením alebo dusením. Toľko k názvu. Nám sa ale názov Švej-Žuža spája práve s týmito výbornými opekanými kúskami bravčového mäska. Skúste ho urobiť aj z kuracích pŕs - j

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bravčové mäso

Ingrediencie

Pre: 4 kus/kusy/kusov

Potrebujeme:

600 g bravčové karé
2 ks vajce
2 PL kukuričný škrob (maizena,Gustin)
2 PL olivový olej
1 KL MAGGI tekuté korenie
mleté čierne korenie
karí korenie
soľ
mletá červená paprika
olivový olej na vyprážanie

Postup:

  1. Mäso pokrájame na rezance. K mäsu pridáme ostatné suroviny. Všetko dobre premiešame. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 24 hodín v chladničke odstáť.
  2. Mäso po odležaní vypražíme na oleji (na panvici) a podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉