Hamburger

Nie je nad to, dať si poctivý domáci hamburger z hovädzinky. Zamastíte si síce celý šporák, ale stojí to za to. McDonald sa môže schovať, to mi verte ! A keď si k nemu spravíte hranolky, budete ešte hodinu odfukovať na gauč

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hovädzie mäso Mleté mäso

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g hovädzie mäso mleté
100 g cibuľa
1 PL worčesterská omáčka
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej

Na obloženie:

syr Čedar
horčica
kečup
šalátové listy
paradajky
cibuľa

Postup:

  1. Mäso ochutíme mletým čiernym korením, worčesterskou omáčkou a dobre osolíme. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a dôkladne premiešame. Necháme odstáť aspoň 30 minút (ideálne cez noc).
  2. Mäso rozdelíme na 100 g guľky, z ktorých vytvarujeme placky vysoké 1 - 2 cm. Tieto opekáme z oboch strán na olivovom oleji cca 3 minúty. Každú mäsovú placku potrieme horčicou, posypeme strúhaným syrom a necháme rozpustiť.
  3. Žemle prekrojíme, potrieme kečupom, pridáme opečené mäsko a obložíme čím máme radi - šalátový list, paradajka, opečená slaninka, opečená alebo surová cibuľa a pod.
  4.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉