Hamburger
Nie je nad to, dať si poctivý domáci hamburger z hovädzinky. Zamastíte si síce celý šporák, ale stojí to za to. McDonald sa môže schovať, to mi verte ! A keď si k nemu spravíte hranolky, budete ešte hodinu odfukovať na gauč
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hovädzie mäso Mleté mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
500 g hovädzie mäso mleté |
100 g cibuľa |
1 PL worčesterská omáčka |
mleté čierne korenie |
soľ |
olivový olej |
Na obloženie:
syr Čedar |
horčica |
kečup |
šalátové listy |
paradajky |
cibuľa |
Postup:
- Mäso ochutíme mletým čiernym korením, worčesterskou omáčkou a dobre osolíme. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a dôkladne premiešame. Necháme odstáť aspoň 30 minút (ideálne cez noc).
- Mäso rozdelíme na 100 g guľky, z ktorých vytvarujeme placky vysoké 1 - 2 cm. Tieto opekáme z oboch strán na olivovom oleji cca 3 minúty. Každú mäsovú placku potrieme horčicou, posypeme strúhaným syrom a necháme rozpustiť.
- Žemle prekrojíme, potrieme kečupom, pridáme opečené mäsko a obložíme čím máme radi - šalátový list, paradajka, opečená slaninka, opečená alebo surová cibuľa a pod.