Kačica - pečená

Dodnes si pamätám na moju prvú pečenú kačku. Ako novomanželka som sa chcela manželovi pochváliť nedeľným obedom. Skončilo to tak, že kačku som síce upiekla a dokonca vyzerala veľmi dobre. No keď sme ju začali jesť, ledva sm

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

1 ks kačica
soľ
rasca
jablko podľa potreby
500 g kyslá kapusta

Postup:

  1. Večer pred pečením kačicu dobre umyjeme, nasolíme (soľou nešetrite, nasoľte kačicu zvonku aj zvnútra) a posypeme rascou. Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
  2. Pekáč, v ktorom sa bude kačica piecť nesmie byť oveľa väčší ako kačica a musí byť uzatvárateľný.
  3. Na druhý deň vložíme do kačice umyté celé jablká (koľko sa zmestí) a zakryjeme. Kačicu pečieme pri teplote 140 - 150 stupňov 4 hodiny. Prvé dve hodiny pečieme kačicu otočenú prsiami dole. Po dvoch hodinách vyberieme spod kačice prebytočný tuk, otočíme ju prsiami nahor a pod ňu naukladáme kyslú kapustu.
  4. Po štyroch hodinách pečenia pekáč otvoríme a kačicu ešte zagrilujeme, kým nechytí správnu farbu. (Pozor ! Neodbiehať od rúry, aby ste si ju nakoniec nespálili !)


     

Poznámky k receptu:

Ak nemáte alebo nechcete použiť jablká, vynechajte ich. Do vnútra kačice môžete dať kyslú kapustu ;)

Týmto spôsobom môžeme upiecť aj kuracie stehná (1 hodinu kožou dole a 1 hodinu kožou hore + dogrilovať).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉