Králik - na poľovnícky spôsob pečený v remoske
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Králičie mäso, divina

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

1 ks králik
75 g slanina
3 ks mrkva
2 ks petržlen
100 g cibuľa
2 PL kryštálový cukor
0.5 ks citrón
2 ks bobkový list
6 guličiek celé novékorenie
8 guličiek celé čierne korenie
100 ml červené víno
1 PL kečup
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 PL polohrubá múka
2 PL brusnicový džem

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. V pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opekáme asi 15 minút. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.
  2. Vo výpeku speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a petržlen a krátko podusíme. Pridáme cukor, citrón pokrájaný na kúsky, celé nové a čierne korenie a bobkový list.
  3. Zalejeme vínom, pridáme kečup a dobre premiešame. Zeleninu vložíme do remosky, na ňu položíme opečeného králika, podlejeme vodou a upečieme.
  4. Upečeného králika vyberieme a dáme na teplé miesto. V hrnci rozohrejeme olej, poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku, ktorú pridáme k zelenine a ešte cca 10 minút povaríme. Prichutíme brusnicovým džemom.

Poznámky k receptu:

Ak nemáte brusnicový džem, môžete ho nahradiť ríbezľovým a prihodiť za hrsť sušených brusníc.

Ak nemáme remosku: Zeleninu necháme v pekáči, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉