Lasagne
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Mleté mäso

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

cestoviny lasagne
500 g bravčové mäso mleté
olivový olej
1 ks cibuľa
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
300 ml kečup
400 g Eidam

Bešamel:

2 PL olivový olej
750 ml mlieko
2 PL hladká múka
soľ

Postup:

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme mleté mäso a opražíme.
  2. Ochutíme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou a kečupom. Pomiešame a dusíme za občasného miešania cca 20 minút.
  3. V hrnci rozpustíme zohrejeme olej, pridáme múku, 2 - 3 minúty ju popražíme, zalejeme studeným osoleným mliekom a stáleho miešania 15 - 20 minút varíme. Do hotovej omáčky primiešame polovicu strúhaného Eidamu a necháme rozpustiť.
  4. Na dno naolejovanej zapekacej misy dáme trochu bešamelovej omáčky, zakryjeme neuvarenými cestovinami, na ne navrstvíme mäsovú zmes a polejeme bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme. Vrchná vrstva je mäsová zmes poliata bešamelovou omáčkou.
  5. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zapekáme cca 30 minút pri teplote 170 stupňov.

Poznámky k receptu:

RÝCHLA VERZIA na prípravu bešamelovej omáčky: Keďže mne tento pomalý a pre začiatočníkov náročný postup nevyhovuje, ja jednoducho v nádobe rozmixujem mlieko s múkou, olejom a soľou, nalejem do hrnca, privediem do varu a uvarím redšiu kašu.

A na záver ešte jeden tip pre slabšie povahy: moje deti nemajú radi chuť bešamelovej omáčky, keď na ňu narazia pri jedení lasagní. Preto ju pri ich príprave rovno zamiešam do mäsovej zmesi a vrstvím len lasagne a mäsovo-bešameovú zmes. Končím zmesou a posypem syrom. ;-)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉