Sekaná - s vajíčkami
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Mleté mäso

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g bravčové mäso mleté
5 ks uvarené vajíčko na tvrdo
1 ks vajce
1 kocka hovädzí bujón
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
5 ks strúčik cesnaku
strúhanka
olivový olej

Postup:

  1. Bujón zalejeme 500 ml vriacej vody a rozpustíme.
  2. Do misky dáme mleté mäso, surové vajce, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame (najlepšie rukami). Ak je zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Pekáč si vymastíme olejom.
  3. Na väčšiu tácku si nasypeme strúhanku a na ňu vyklopíme pripravenú mäsovú zmes. Roztlačíme ju a do stredu poukladáme uvarené vajíčka. Vajíčka zabalíme do mäsovej zmesi a vyformujeme.
  4. Preložíme so pekáča a polejeme pripraveným vývarom z bujóna. Pečieme pri teplote 200 stupňov najmenej 30 minút. Počas pečenia polievame sekanú vývarom. Po upečení necháme chvíľu postáť - lepšie sa krája.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉