Špagety - bolognese
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Mleté mäso |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Na omáčku:
500 g bravčové mäso mleté |
olivový olej |
1 ks cibuľa |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
soľ |
300 ml kečup |
Ďalej potrebujeme:
500 g špagety |
parmezán |
Postup:
- Malú cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji do červenohneda. Pridáme mäso, opečieme.
- Keď pustí šťavu pridáme korenie, papriku a soľ. Premiešame. Pridáme kečup a dusíme cca 20 - 30 minút.
- Špagety uvaríme obvyklým spôsobom, primiešame dusené mäso a posypeme strúhaným parmezánom.
Poznámky k receptu:
Táto zmes je dobrá aj do lasagní, ako aj na pizzu (vtedy doporučujem pridať aj pálivú papriku a kukuricu z konzervy).