Špagety - bolognese
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Mleté mäso

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Na omáčku:

500 g bravčové mäso mleté
olivový olej
1 ks cibuľa
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
300 ml kečup

Ďalej potrebujeme:

500 g špagety
parmezán

Postup:

  1. Malú cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji do červenohneda. Pridáme mäso, opečieme.
  2. Keď pustí šťavu pridáme korenie, papriku a soľ. Premiešame. Pridáme kečup a dusíme cca 20 - 30 minút.
  3. Špagety uvaríme obvyklým spôsobom, primiešame dusené mäso a posypeme strúhaným parmezánom.

Poznámky k receptu:

Táto zmes je dobrá aj do lasagní, ako aj na pizzu (vtedy doporučujem pridať aj pálivú papriku a kukuricu z konzervy).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉