Buchty - pečené

Pri tomto jedle sa mi vždy vybaví školská jedáleň. Všetci sme mali obrovskú radosť, keď sme sa dozvedeli, že na obed budú buchty s lekvárom :) Odporúčam si vyhradiť na tento recept véééľa času. Pokiaľ dodržíte pokyny uvedené v recepte, môžete sa tešiť na nadýchané, mäkučké cestíčko. Proste "nebíčko v papuľke" :)

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Domáca pekáreň Múčniky Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Na cesto:

250 ml mlieko
1 ks vajce
50 g maslo
5 PL kryštálový cukor
1 balíček vanilínový cukor
štipka soľ
250 g hladká múka
250 g polohrubá múka
0.5 kocky droždie čerstvé

Na potieranie:

slnečnicový olej

Postup:

  1. Suroviny určené pre cesto vložíme do pekárne v poradí, ako sú napísané v rozpise.
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
  3. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a rozdelíme na 24 častí.  Do stredu každej časti dáme plnku (napr. tvarohovú).
  4. Vytvarujeme buchty, ktoré kladieme spojom dole na margarínom vymastený plech, pričom každú buchtu potrieme z každej strany olejom. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí ich zvrchu potrieme olejom.
  5. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.

Poznámky k receptu:

Vo Fotogalérii k receptu máte odfotený postup na prípravu buchiet ako sú na hlavnom obrázku, ale aj na klasické guľaté buchty. Ja mám od Tescomy kúpené vykrajovátko, ktoré mi vykrojí štvorec 7x7 cm. Ten ešte roztiahnem na veľkosť 10x10 cm a potom plním.

Vyskúšajte tiež:

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉